Opbakning til bestyrelsen i Hirtshals Fjernvarme.

17. april 2024

Opbakning til bestyrelsen i Hirtshals Fjernvarme.

Hirtshals Fjernvarme afholdt tirsdag aften et orienteringsmøde for sine andelshavere på Nordsøen Oceanarium om den aktuelle situation i selskabet.

På mødet, hvor der var mødt omkring 45 andelshavere frem, gav bestyrelsesformand Børge Vinther-Jensen en bred orientering om de forhold, der har gjort, at selskabet er trådt i rekonstruktion. Hirtshals Fjernvarme har grundlæggende en sund økonomi og leverer en stabil og billig varme til forbrugerne, men uenighed med Forsyningstilsynet om håndtering af et tab på nogle el-kontrakter tilbage i 2021/2022 volder problemer. Efterfølgende gav rekonstruktøren advokat Gert Nissen fra advokatfirmaet DLA Pipers sit bud på, hvilke løsningsmuligheder, der arbejdes på, for at bringe Hirtshals Fjernvarme ud af den aktuelle situation. Gert Nissen arbejder konstruktivt sammen med Forsyningstilsynet og andre aktører om at lande en løsning hurtigst muligt.

På mødet lød der enkelte kritiske røster, men generelt var der en bred opbakning fra andelshaverne – med tidligere borgmester Knud Størup i spidsen - til den siddende bestyrelse, og et stort ønske om at arbejde på en løsning, der fortsat sikrer Hirtshals Fjernvarme som et selvstændigt værk.

Når der foreligger et løsningsforslag, forventes der indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for Hirtshals Fjernvarmes forbrugere.

//